19.3 C
Suceava
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăLocalPrimarul Municipiului Rădăuți: La mulți ani, țară minunată!

Primarul Municipiului Rădăuți: La mulți ani, țară minunată!

Bogdan Andrei Loghin, primarul Municipiului Rădăuți:
Preacuvioșenia voastră, părinte stareț al Sfintei mănăstiri Bogdana, preacucernici părinți, onorați reprezentanți ai tuturor instituțiilor fundamentale ale statului român, stimați rădăuțeni, dragi români de pretutindeni:
Am tot cugetat la cum mă voi prezenta astăzi în fața dumneavoastră, aflat în mijlocul atâtor provocări pe care le parcurgem împreună și am hotărât să vin cu un discurs adaptat acestor vremuri tulburi, un discurs sincer, scris cu sufletul, la o oră târzie din noapte.
Astfel, nu pot începe decât prin a mulțumi tuturor românilor indiferent unde s-ar afla, pentru sacrificiul și implicarea lor pe toate planurile, contribuind astfel la dezvoltarea României, ca un adevărat stat european!
Aș continua prin a-mi exprima recunoștința față de înaintașii noștri care au trecut prin boală, frig, foamete, foc și sabie, pentru ca noi astăzi să fim locuitorii unui stat suveran cu protecție în fața oricărei amenințări armate, acest lucru fiind astăzi parcă mai important ca niciodată!
Cu siguranță, mulți din cei ce ascultă acest discurs, se gândesc la faptul că există după atâta timp și neajunsuri, care parcă ne năpădesc din toate părțile și recunosc că sunt îndreptățiți să gândească astfel, dar în același timp, trebuie să fim cu toții conștienți că traversăm una din cele mai grele perioade din istorie!
Am trăit o perioadă a morții datorată perfidului Covid, trăim parcă într-un coșmar: cu război la graniță, simțind greutatea efectelor acestor plăgi contemporane, aducătoare de scumpiri apăsătoare asupra noastră și mai grav, trăim într-o societate schimbată în care adevăratele valori sunt parcă obligate să facă un pas în spate pentru a face loc celor care promovează superficialitatea, ura și dezbinarea!
Uităm prea ușor, că pentru a putea face față tuturor provocărilor, eroii despre care vorbim cu toții și îi omagiem cu atâta Fast, au înfrânt întocmai aceste blesteme, primând pentru ei unitatea, dragostea nemărginită față de țară și cel mai important față de oameni!
Să nu uităm, că omul doar prin om se desăvârșește!
Uităm, dragii mei frați, extrem de ușor despre cum au clădit înaintașii noștri acest tărâm binecuvântat, uităm că aceștia au zidit totul doar cu credință în Dumnezeu!
Apoteotic, îmi vine să repet cum am făcut-o de atâtea ori în discursuri: „doar uniți în cuget și simțiri putem trece peste toate aceste încercări, dar este oare îndeajuns?”
România, patria noastră mamă, nu așteaptă doar urări de ziua ei, ea plânge și se roagă pentru ca noi, să înțelegem aceste valori, să ni le însușim și să le transmitem generațiilor viitoare!
Aflându-mă astăzi în fața Sfintei mănăstiri Bogdana, cea mai veche mănăstire de zid din Moldova, necropolă a Mușatinilor, cu credință în fața lui Dumnezeu, mă înclin în fața dumneavoastră, mulțumindu-vă pentru maturitatea și înțelegerea de a ne fi alături tuturor celor ce suntem vremelnic în funcții de decizie, pentru a putea depăși ÎMPREUNĂ aceste momente complicate!
La mulți ani, țară minunată ❤️🇹🇩❤️
La mulți ani, România! ❤️🇹🇩❤️

CELE MAI POPULARE