21.3 C
Suceava
marți, iunie 18, 2024
AcasăLocalPrimarul municipiului Suceava un tur pe la ministerele unde municipalitatea are proiecte...

Primarul municipiului Suceava un tur pe la ministerele unde municipalitatea are proiecte in derulare

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava:
𝐀𝐦 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐭 𝐥𝐚 𝐏𝐚𝐥𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐕𝐢𝐜𝐭𝐨𝐫𝐢𝐚 𝐥𝐚 𝐨 𝐝𝐢𝐬𝐜𝐮𝐭̦𝐢𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐝𝐮𝐬𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐮𝐥 𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐫𝐮 𝐍𝐢𝐜𝐨𝐥𝐚𝐞 𝐂𝐢𝐮𝐜𝐚̆, 𝐩𝐞 𝐭𝐞𝐦𝐚 𝐦𝐨𝐝𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐂𝐨𝐝𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐟𝐢𝐬𝐜𝐚𝐥.
𝐃𝐞 𝐚𝐬𝐞𝐦𝐞𝐧𝐞𝐚 𝐚𝐦 𝐚𝐯𝐮𝐭 𝐝𝐢𝐬𝐜𝐮𝐭̦𝐢𝐢 𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐥𝐚 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐮𝐥𝐭𝐞 𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫𝐞 𝐮𝐧𝐝𝐞 𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐝𝐞𝐫𝐮𝐥𝐚𝐫𝐞.
Am participat astăzi, la București, la Palatul Victoria, la o întâlnire cu prim-ministrul Nicolae Ciucă pe tema modificării Codului fiscal.
Am cerut în numele AMR prorogarea termenului de modificare a sistemului de impozitare locală la 1 ianuarie 2024 și menținerea pentru 2023 a modalității actuale de stabilire a impozitului pe clădiri și terenuri, pentru a avea timp să pregătim logistica, noile programe informatice și instruirea salariaților pentru noile reglementări.
De asemenea, am solicitat să se aprobe până la sfârșitul anului 2022 Codul Finanțelor Publice Locale, în care să fie tranșată reglementarea impozitelor și taxelor locale în totalitate.
Totodată am avut discuții la Ministerul Mediului pe tema accesării programului de casare a autovehiculelor mai vechi de 15 ani, este lansat în consultare Ghidul de finanțare.
La Ministerul Dezvoltării am avut discuții în legătură cu suma potențială pe care o va primi municipiul Suceava prin Planul National de Investiții Anghel Saligny. La Direcția de termoficare din minister am abordat problema sumelor care pot fi alocate în acest an pentru reabilitări rețele și puncte termice. Tot la acest minister am purtat discuții în legătură cu solicitarea firmei Solaris, din Polonia, de actualizare a prețurilor la cele 15 autobuze pe care le va furniza Sucevei după câștigarea licitației organizate de minister. Referitor la acest lucru am avut discuții și la Ministerul de Finanțe, la Comisia de împrumuturi în legătură cu plata costurilor suplimentare la autobuze din creditul pentru fonduri europene angajat de primărie.
Am solicitat la ANRE urgentarea eliberării Avizului Energetic la Proiectul Reabilitare rețele și puncte termice la Suceava pentru a putea depune documentația completă la Ministerul Dezvoltării -Direcția termoficare. Dosarul a fost pus pe ordinea de zi a ședinței de mâine.
La CNI am avut discuții legate de demararea proiectelor contractate de CNI pentru municipalitate: Sala polivalentă de 5.000 de locuri; Baza sportivă de tip 1 și Creșa mare din Dealul Mănăstirii.
Au fost discuții eficiente care vor conduce la rezolvarea problemelor enumerate în perioada următoare.
Doamne ajută!

CELE MAI POPULARE