18.6 C
Suceava
sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăUltimă orăPrimarul Sucevei: Vom finaliza proiecte europene de circa 45 de milioane de...

Primarul Sucevei: Vom finaliza proiecte europene de circa 45 de milioane de euro până la sfârşitul acestui an

 Agerpres – Municipalitatea Suceava va finaliza până la sfârşitul acestui an proiecte cu finanţare europeană din exerciţiul financiar 2014-2020 de aproximativ 45 de milioane de euro, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu.El a menţionat că la proiectul „Sistem integrat de transport public ecologic” se lucrează la finalizarea clădirii autobazei şi la finisaje, fiind demarată procedura pentru racordarea la gaz metan.

„În luna august vor fi începute lucrările pentru montarea sistemului e-ticketing la dispeceratul din clădirea autobazei, după care va fi instalată aparatura în mijloacele de transport. În paralel vom finaliza de montat noile staţii de transport. Singura problemă la acest proiect este cea legată de livrarea celor 15 autobuze care trebuie să fie furnizate de firma Solaris, din Polonia, pentru care nu avem un termen concret de livrare”, a precizat Lungu.În ceea ce priveşte proiectul „Revitalizarea spaţiu public urban – Zona de agrement râu Suceava”, primarul a arătat că acesta se va finaliza până la sfârşitul lunii septembrie a acestui an.

„Căutăm soluţii tehnice şi de finanţare pentru consolidarea malurilor râului. Avem discuţii pe acest subiect cu cei de la Apele Române”, a spus primarul

CELE MAI POPULARE