8.9 C
Suceava
miercuri, februarie 28, 2024
AcasăLocalProducătorul de pavele şi borduri Symmetrica a anunţat joi, 8 iulie, că...

Producătorul de pavele şi borduri Symmetrica a anunţat joi, 8 iulie, că a inaugurat o nouă unitate de producţie în judeţul Arad, la Zimandu Nou, în urma unei investiţii de peste 6 milioane de euro. Compania estimează o creştere cu 15% a afacerilor în acest an, de la 162 milioane de lei în 2020.

”Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton, anunţă inaugurarea noii unităţi de producţie din judeţul Arad, la Zimandu Nou, în urma unei investiţii de peste 6 milioane de euro. Odată cu noua fabrică, Symmetrica ajunge la un total de şapte fabrici în toată ţara şi îşi consolidează poziţia pe piaţa locală de profil”, anunţă compania.

Fabrica Symmetrica din Arad va produce pavele, borduri, elemente de grădină şi rigole, la o capacitate medie de 3.000 metri pătraţi zilnic, asigurând o creştere cu 15% a întregii producţii la nivelul companiei.
Noua unitate de producţie este amplasată pe un teren de 40.000 de metri pătraţi, dispunând de o hală de producţie cu o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi.

„Extinderea cu unităţi de producţie în zone strategice care să deservească întreaga piaţă din România a fost parte din filosofia noastra încă de la înfiinţare. Astfel, investiţia realizată în judeţul Arad a venit ca un pas firesc nu doar în întărirea poziţiei Symmetrica, ci şi în contextul cererii în creştere pe piaţa din regiune. Producţia efectivă în noua fabrică din judeţul Arad a început în primul trimestru al acestui an, iar produsele realizate aici vor asigura cu precădere zona de Sud-Vest a ţării”, a declarat Sebastian Bobu, director executiv Symmetrica.

În acest moment, Symmetrica deţine şapte unităţi de producţie. Dincolo de fabrica nou inaugurată, compania operează fabrici şi în Vereşti – Suceava, Podul Iloaiei – Iaşi, Bolintin Vale – Ilfov, Prejmer – Braşov, Cociu – Bistriţa Năsăud şi Mărăşeşti – Vrancea.

În ceea ce priveşte planurile de viitor ale companiei, reprezentantul Symmetrica a afirmat că sunt vizate noi investiţii atât în extinderea geografică prin amplasarea de noi unităţi de producţie în puncte cheie din ţară, cât şi în majorarea capacităţilor de producţie în unităţile deja existente.

„În funcţie de evoluţia pieţei locale de profil, dar şi de investiţiile realizate în proiecte publice sau private de construcţii şi amenajări, luăm în calcul extinderea capacităţii totale de producţie în următorii ani”, a subliniat Sebastian Bobu.

El spune că nevoia de extindere a capacităţii de producţie a venit şi în contextul favorabil al pieţei de construcţii, dar şi al creşterii business-ului companiei de la an la an.

Astfel, în 2020 Symmetrica a înregistrat un avans cu 20% al cifrei de afaceri, de la circa 135 milioane de lei (circa 28 milioane de euro) în 2019, la circa 162 milioane de lei (circa 34 milioane de euro), urmându-şi trendul ascendent din ultimii ani.

Şi la nivelul volumelor de produse livrate, Symmetrica a înregistrat un avans considerabil. Dacă în 2019 compania a vândut aproximativ 6,3 milioane de metri de produse, anul trecut a ajuns la circa 7 milioane de metri.

„În ciuda faptului că anul trecut a fost marcat de debutul pandemiei de Covid-19, piaţa de construcţii, în general, şi cea de pavele şi borduri, în special, nu au fost puternic afectate. De asemenea, dincolo de proiectele publice şi private derulate, business-ul nostru a beneficiat şi de schimbarea comportamentului de consum al românilor care, mai ales în perioada de lock-down, au investit în activităţi de amenajare a caselor şi grădinilor. Astfel, trendul de creştere al pieţei se menţine şi în acest an şi, la nivel de business, estimăm că Symmetrica va raporta un avans de 15% la finalul lui 2021”, a încheiat Sebastian Bobu.

Symmetrica este o companie 100% românească, producătoare de pavele, borduri şi rigole vibropresate pietonale şi carosabile, într-o gamă variată de forme şi culori.

Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Vereşti, judeţul Suceava, urmată apoi de unităţile de producţie de la Podu Iloaiei, judeţul Iaşi (2010), şi Bolintin Vale, în apropiere de Bucureşti (2011), Prejmer – Braşov (2012), Cociu – Bistriţa-Năsăud (2012), Mărăşeşti – Vrancea (2018) şi Zimandu Nou – Arad (2021).

CELE MAI POPULARE