1.2 C
Suceava
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăPropunere Ciucă: România să beneficieze în acest an de 10 miliarde de...

Propunere Ciucă: România să beneficieze în acest an de 10 miliarde de euro din PNRR

 

Premierul Nicolae Ionel Ciucă: Valorificarea celor 30 de miliarde de euro din PNRR este un efort coordonat și coerent, cu borne bine stabilite, termene și responsabili pentru fiecare domeniu.

Am dovedit că am reușit să operaționalizăm acest mecanism de finanțare europeană într-o perioadă scurtă și deloc simplă pentru România și să trimitem prima cerere de plată.

Prefinanțarea primită, în valoare de 3,7 miliarde de euro, adăugată primei cereri de plată deja transmise Comisiei Europene, ne arată clar că suntem în grafic pentru a obține ceea ce ne-am propus, respectiv ca România să beneficieze în acest an de 10 miliarde de euro din PNRR.

În continuare voi monitoriza îndeplinirea țintelor, jaloanelor și reformelor din PNRR. Sunt convins că disciplina muncii echipei guvernamentale și responsabilitatea ne vor ghida în continuare activitatea.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a prezidat, la Palatul Victoria, reuniunea Comitetului de monitorizare a Planului Național de Redresare și Reziliență, prima de acest gen după depunerea de către România, pe 31 mai, a primei cereri de plată la Comisia Europeană.

🔎 Detalii aici: http://bitly.ws/s4zz

CELE MAI POPULARE