19.3 C
Suceava
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăNaționalPurtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe: Instituțiile publice din România nu vor...

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe: Instituțiile publice din România nu vor mai solicita contribuabililor dosare cu șină

„Instituțiile publice din România nu vor mai solicita contribuabililor dosare cu șină sau orice alte obiecte de papetărie pentru furnizarea unui serviciu public și vor fi obligate să ofere metode alternative de plată, precum plata cu cardul sau online.

Potrivit aceleiași noi legi inițiate de deputați ai PNL, cetățenii nu vor mai fi obligați să furnizeze copii legalizate ale actelor, acestea urmând să fie atestate ca fiind conforme de către funcționar.

De asemenea, instituțiile publice vor pune gratuit la dispoziția cetățenilor formularele tipizate, atât în format fizic, cât și electronic și vor fi obligate să accepte documentele care au fost semnate electronic. Totodată, instituțiile care solicită copii pe hârtie vor achita costurile fotocopierii acestora.

În plus, comunicarea cu cetățenii prin mijloace electronice, acolo unde se poate, va înlocui mersul la ghișeu.

Legea pentru simplificarea procedurilor administrației publice, inițiată de deputați ai PNL, a fost votată de Camera Deputaților, ca for decizional și va intra în vigoare în 180 de zile.”, purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe.

CELE MAI POPULARE