21.3 C
Suceava
marți, iunie 18, 2024
AcasăLocalRecensământul Populației - Etapa de interviuri față-în-față, în plină desfășurare

Recensământul Populației – Etapa de interviuri față-în-față, în plină desfășurare

În perioada 31 mai – 17 iulie 2022, se desfășoară etapa a 3-a a Recensământului Populației și Locuințelor 2021, etapă de interviuri față-în-față cu recenzorii de teren, care au încheiat contracte de prestări de servicii cu primăriile din județul Suceava, în vederea recenzării populației, care nu s-a autorecenzat în etapa a 2-a a RPL 2021, de autorecenzare.

La nivelul județului Suceava, procentul de validare a chestionarelor pentru populația care s-a autorecenzat asistat este de 95,7%, iar procentul de autorecenzare pe cont propriu este de doar 73%, astfel că recenzorii de teren vor vizita și locuințele în care chestionarele nu s-au validat din diferite motive (completare incorectă sau incompletă).

Astfel, Instituția Prefectului județului Suceava face un apel la populația județului Suceava de a răspunde la recensământ, prin facilitarea accesului recenzorilor în clădiri și printr-un tratament decent al acestora.

În acest sens, sunt făcute cunoscute următoarele:
– conform art. 54 din OUG nr. 19/2020 privind organizarea și desfășurarea recensământului populației și locuințelor cu modificările și completările ulterioare Constituie contravenții următoarele fapte săvârșite de către persoane fizice:
a) împiedicarea persoanelor implicate în acțiunea de recensământ pentru efectuarea înregistrărilor ce fac obiectul recensământului în conformitate cu prevederile prezentei ordonanțe de urgență sau a desfășurării, în orice mod, a lucrărilor recensământului;
b) refuzul furnizării informațiilor solicitate sau furnizarea de date eronate sau incomplete.

CELE MAI POPULARE