21.3 C
Suceava
marți, iunie 18, 2024
AcasăUltimă orăRegizorul Cristian Mungiu, la Suceava, pentru o proiecție specială R.M.N.

Regizorul Cristian Mungiu, la Suceava, pentru o proiecție specială R.M.N.

Duminică, 19 iunie, de la ora 18.00, spectatorii vor putea viziona cel mai recent film al lui Cristian Mungiu la Cinema Modern (Teatrul „Matei Vișniec”). Regizorul va fi prezent la proiecție, iar la sfârșitul acesteia va răspunde întrebărilor publicului.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava și Asociația CREATIV AS. Biletele vor fi disponibile la casieria cinematografului Modern, între orele 11.00 – 19.00, începând cu data de 14 iunie.

Sinopsis R.M.N.

În preajma Crăciunului, Matthias se întoarce de la muncă din Germania în satul său natal transilvan preocupat de copilul care crește fără el (Rudi), de tatăl lui rămas singur (Otto) și de iubita lui din tinerețe pe care arde sa o revadă (Csilla). Îsi dorește să se implice mai mult în educația băiatului rămas prea îndelung doar în grija mamei (Ana) și să-l dezbare de spaimele nedeslușite care l-au cuprins. Când la fabrica de care se îngrijește Csilla sunt angajați muncitori străini, pacea celor din comună se tulbură, spaimele îi cuprind deopotrivă și pe adulți, iar frustrările, conflictele și pulsiunile irump la suprafață prin pojghița subțire de aparentă înțelegere și calm.

O poveste despre resorturile profunde ale comportamentului uman în fața realităților care îl surprind, despre relația cu celălalt și despre felul în care ne raportăm cu toții astăzi la un viitor neliniștitor.

R.M.N. - Cristian Mungiu
R.M.N. – Cristian Mungiu

CELE MAI POPULARE