16.2 C
Suceava
joi, iulie 25, 2024
AcasăNaționalRomânia, situație epidemiologică bună. Centrele mobile au fost prezente în două treimi...

România, situație epidemiologică bună. Centrele mobile au fost prezente în două treimi dintre comunele României

România este singura țară din Uniunea Europeană cu două regiuni – jud. Vrancea și Mehedinți – unde nu a fost raportat oficial niciun caz de COVID în ultimele două săptămâni, arată un raport al Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) din 16 iulie.
Guvernul Cîțu crește în continuare accesul la vaccin pentru locuitorii din mediul rural. Autoritățile locale trebuie doar să solicite echipele mobile în localitățile pe care le administrează în cadrul campaniei „Orașul vaccinează satul”.
Până în 6 iulie, echipele mobile de vaccinare fuseseră prezente în circa 62,6% dintre comunele de la nivel național.
România are o populație rurală importantă, circa 44%.
De luni, 19 iulie, devine operațional pe Aeroportul Internațional din Sibiu un proiect pilot de identificare a persoanelor infectate cu virusul SARS-COV-2 cu ajutorul echipelor canine special antrenate în Centrul Chinologic al MAI de la Sibiu, pus în practică printr-un parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Sibiu. Personalul medical va oferi îndrumare pasagerilor confirmați pentru ceea ce vor avea de făcut în continuare, chiar din aeroport.
Vaccinarea rămâne soluția eficientă împotriva pandemiei. Țările cu grad ridicat de vaccinare păstrează măsurile de relaxare sau le încep acum, chiar dacă au cazuri zilnice în creștere cu noua tulpină Delta.
Marea Britanie a relaxat începând de astăzi măsurile de protecție, în pofida creșterii rapide a cazurilor de COVID-19. Vaccinarea masivă din Marea Britanie a rupt corelația dintre infecții și formele grave de boală și decese.
Vaccinarea este gratuită, sigură, eficace – inclusiv împotriva noilor tulpini, dar este și voluntară. Vaccinarea este un demers personal, liber, al fiecăruia dintre noi. Această libertate trebuie respectată.

CELE MAI POPULARE