13 C
Suceava
miercuri, februarie 28, 2024
AcasăUltimă orăS-a Întâmplat Azi - 27 Mai

S-a Întâmplat Azi – 27 Mai

S-a Întâmplat Azi – Evenimente majore, aniversări, zile de naștere ce au avut loc la această dată pe parcursul timpului, din domenii precum artă, politică, știință, sport și nu numai.

Evenimente

1600: Mihai Viteazul devine „domn al Țării Românești și al Ardealului și a toată Țara Moldovei”, realizând prima unire politică a celor trei țări române.
1933: The Walt Disney Company lansează desenul animat „Three Little Pigs” cu hit-ul său, „Who’s Afraid of the Big Bad Wolf?”
1937: A fost inaugurat Podul Golden Gate, la acea vreme fiind podul suspendat cu cea mai mare distanță între stâlpii de susținere din lume.
1984: Inaugurarea oficială a Canalului Dunăre-Marea Neagră, considerat al treilea canal de navigație, ca importantă, după Suez și Canalul Panama; lucrările de construcție au început în 1973.
1999: Tribunalul Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie de la Haga, Olanda acuză pe Slobodan Milošević de crime de război și crime împotriva umanității comise în Kosovo.
2004: Orașele Sibiu și Luxemburg au fost desemnate drept „capitale europene ale culturii” pentru anul 2007, de către miniștrii pentru educație, tineret și cultură din cele 25 de state membre UE întruniți la Bruxelles.
2019: Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Decese

1821: Tudor Vladimirescu, lider revoluționar român (n. 1780)

Sărbători

România: Ziua națională a psihologului

CELE MAI POPULARE