19.8 C
Suceava
duminică, iulie 21, 2024
AcasăLocalSală de jocuri din Fălticeni închisă și amendată de polițiștii suceveni

Sală de jocuri din Fălticeni închisă și amendată de polițiștii suceveni

În noaptea de 10/11.12.2022, peste 30 de polițiști au acționat în sistem integrat în Fălticeni, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, descurajării și prevenirii faptelor antisociale, prevenirea consumului de substanțe interzise și creșterea gradului de siguranță publică, în general.

Acțiunea a vizat și prevenirea și combaterea infracțiunilor comise cu violență și creșterea gradului de siguranță rutieră; intensificarea activităților de prevenire şi combatere a încălcărilor legislației penale și contravenționale (art. 3 pct. 19 din Legea 61/ 1991 – interzicerea servirii consumatorilor după ora de închidere stabilită și art. 3 pct. 22 din Legea 61/ 1991 – interzicerea comercializării băuturilor alcoolice către minori; verificarea situației minorilor identificați în obiectivele controlate.

Acțiunea a fost coordonată de Serviciul Ordine Publică – IPJ Suceava, participând polițiști din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni dar și luptătorii Serviciului Acțiuni Speciale și lucrători de jandarmi. De asemenea, la acțiune au participat și polițiști din cadrul BCCO Suceava.

Au fost verificate 6 săli de jocuri, 4 localuri de alimentație publică (cluburi din municipiul Fălticeni și comuna Preutești). În cadrul acțiunii au fost legitimate 234 de persoane.

Au fost aplicate 4 sancțiuni în valoare de 13.500 lei, din care 4 la Lg 61/ 1991 în valoare de 3.500 lei.

De asemenea, în urma controlului la o sală de jocuri din municipiul Fălticeni, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională la OUG 28/1999 (obligativitatea utilizării aparatelor de marcat electronice fiscale), în valoare de 10.000 lei și au dispus măsura complementară de suspendare a activității și confiscarea sumelor de bani nefiscalizate.

Tot în cadrul acțiunii au fost constatate două infracțiuni. Astfel, la un club din mun. Fălticeni, a fost depistat un tânăr de 25 ani iar în urma controlului corporal s-a găsit asupra sa un cuțit tip briceag. S-a întocmit dosar penal, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii prevăzute și pedepsite de art. 372 alin 1 lit a din Codul Penal.

La o discotecă din localitatea Preutești a fost identificat un bărbat de 26 ani, iar în urma controlului corporal s-a găsit asupra sa un cuțit tip briceag și un box cu corni montați pe partea de contact. Celui în cauză s-a întocmit dosar penal, fiind cercetate sub aspectul comiterii infracțiunii prevăzute și pedepsite de art. 372 alin 1 lit a din Codul Penal.

CELE MAI POPULARE