19.3 C
Suceava
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăNaționalSiegfried Muresan: Următorul pas pentru adoptarea Planului „REPowerEU” va fi votul din...

Siegfried Muresan: Următorul pas pentru adoptarea Planului „REPowerEU” va fi votul din plenul Parlamentului European, în sesiunea plenară din 9-10 noiembrie.

Poziția Parlamentului European privind Planul „REPowerEU” (reducerea dependenței energetice față de Rusia) a fost adoptată astăzi, cu largă majoritate, de către Comisia pentru bugete și Comisia pentru afaceri economice și monetare. Raportul este coordonat de europarlamentarul PNL Siegfried Muresan.
RePowerEU va fi un nou pilon care se va adăuga planurilor naționale de redresare și reziliență (PNRR) ale statelor membre. Din acest nou fond, România va primi 1,3 miliarde de euro pentru investiții în eficiența energetică, reducerea dependenței de importurile de gaz din Rusia, îmbunătățirea infrastructurii energetice și investiții în surse regenerabile. Aceste fonduri nerambursabile se vor adăuga celor aproximativ 30 miliarde euro pe care țara noastră le primește deja prin PNRR.
Următorul pas pentru adoptarea Planului „REPowerEU” va fi votul din plenul Parlamentului European, în sesiunea plenară din 9-10 noiembrie. Apoi, vor urma negocierile finale între Parlament și Consiliu pentru adoptarea legislației europene a pilonului RepowerEU.
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „Planul "REPowerEU" din care România va primi 1,3 miliarde de euro a fost adoptat în Parlamentul European ppe grupul arlamentuleuropean siegfriedmuresan.eu PNL Siegfried MUREŞAN EŞAN”

CELE MAI POPULARE