19.8 C
Suceava
duminică, iulie 21, 2024
AcasăLocalȘofer din Horodnicul de Sus identificat sub influența substanțelor interzise

Șofer din Horodnicul de Sus identificat sub influența substanțelor interzise

La data de 05.12.2022, în jurul în jurul orelor 01:00, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza municipiului Rădăuți, în baza planului de acțiune dispus pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Rădăuți au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire unui autoturism ce se deplasa pe strada Calea Bucovinei, conducătorul auto conformându-se semnalului, fiind identificat și legitimat în persoana unui tânăr de 20 ani din comuna Horodnic de Sus.

S-a procedat la verificarea conducătorului auto cu privire la consumul de substanțe psihoactive, sens în care i-a fost înmânat șoferului un kit sigilat de testare, în vederea recoltării salivei, iar cu ajutorul aparatului Druger Drugtest a fost executat testul la ora 01:03, aparatul indicând prezenta activă în organism a substanței MET (metamfetamină).

Șoferul a fost condus la sediul Spitalului Municipal Rădăuți și cu consimțământul său, i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii consumului de substanțe psihoactive.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336 alin. (2) din Codul Penal, ce va fi soluționat procedural de lucrătorii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Compartimentul Rutier.

CELE MAI POPULARE