18.6 C
Suceava
sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăUltimă orăSorin Cîmpeanu: Universitățile au un procent de vaccinare anti-COVID a personalului peste...

Sorin Cîmpeanu: Universitățile au un procent de vaccinare anti-COVID a personalului peste media de 60% din învățământ

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că universităţile au înregistrat un procent de vaccinare peste media, deja, cea mai ridicată a sistemului de învăţământ, 60% din personalul didactic auxiliar, didactic neauxiliar şi nedidactic, vaccinat.

Într-o conferinţă de presă, organizată cu prilejul examenului de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Cîmpeanu a declarat: „Preferăm să organizăm centre de vaccinare şi să promovăm importanţa şi necesitatea vaccinării în raport cu obligativitatea vaccinării. Nu cred că este normal să impunem această condiţie, începând cu elevii şi studenţii. Avem alte persoane, angajaţi din sistemul de învăţământ, din sistemul de sănătate, care trebuie să se vaccineze pentru a da un exemplu elevilor şi studenţilor.”

Rectorul UMF, Viorel Jinga, a amintit că „în general, la Consiliul Naţional al Rectorilor s-a mers pe ideea ca toate universităţile să încerce cât mai mult să îşi desfăşoare activitatea cu prezenţă fizică a studenţilor”.

CELE MAI POPULARE