19.8 C
Suceava
duminică, iulie 21, 2024
AcasăLocalSuceava sărbătorește diversitatea în cadrul Lunii Francofoniei: Les Couleurs de la Francophonie

Suceava sărbătorește diversitatea în cadrul Lunii Francofoniei: Les Couleurs de la Francophonie

Miercuri, 27 martie 2024, ora 17:00, în incinta Alianței Franceze din Suceava, va avea loc un eveniment deosebit, în cadrul căruia diversitatea culturală și lingvistică a lumii francofone va fi celebrată prin intermediul unei serii de activități educative și culturale. Organizat în colaborare cu Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava și Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret, evenimentul este parte integrantă a proiectului de parteneriat educațional ce se desfășoară în perioada ianuarie – mai 2024.

Sub coordonarea doamnelor profesoare Sandu Daniela-Cornelia și Munteanu Anamaria, activitatea intitulată „Les Couleurs de la Francophonie” își propune să aducă în prim-plan diversitatea și bogăția culturii francofone prin intermediul mai multor forme de exprimare artistică și lingvistică.

Această inițiativă face parte din calendarul activităților dedicate Lunii Francofoniei la Suceava, marcând astfel contribuția și influența culturii franceze în lumea contemporană. În cadrul acestui proiect, elevii vor avea oportunitatea să-și dezvolte abilitățile creative și lingvistice prin intermediul expozițiilor de desene ce promovează expresia artistică, atelierelor de scriere creativă în limba franceză și vizionărilor de filme, care explorează rolul și impactul culturii franceze în societatea actuală.

De asemenea, participanții vor fi răsfățați cu momente artistice ce includ recitaluri de poezii și interpretări de cântece, oferind astfel ocazia de a se familiariza cu diversitatea artistică a lumii francofone și de a aprecia valorile culturale specifice acestui univers cultural vast și vibrant.

Prin intermediul acestui proiect, doamnele profesoare Sandu Daniela-Cornelia și Munteanu Anamaria își propun să promoveze înțelegerea și aprecierea diversității culturale și lingvistice a lumii francofone, contribuind astfel la consolidarea dialogului intercultural și la dezvoltarea unei comunități educaționale și culturale deschise și incluzive.

Evenimentul „Les Couleurs de la Francophonie” reprezintă o oportunitate unică pentru comunitatea din Suceava de a sărbători diversitatea și bogăția culturii francofone și de a consolida legăturile culturale și lingvistice dintre elevi, profesori și comunitatea locală.

CELE MAI POPULARE