18.6 C
Suceava
sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăLocalTemperaturi apropiate de recordurile absolute ale perioadei în tară! Cod portocaliu la...

Temperaturi apropiate de recordurile absolute ale perioadei în tară! Cod portocaliu la Suceava!

Administrația Națională de Meteorologie avertizează cu privire la temperaturile ridicate ce se vor înregistra în zilele următoare.

În zilele de 30 iunie și 1 iulie valul de căldură se va menține în toate regiunile, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade.

Estul județului Suceava este sub cod portocaliu în zilele de joi (30 iunie) și vineri (01 iulie). Valul de căldură va fi persistent, iar temperaturile (diurne și nocturne) se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei. După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36-38 de grade, iar noaptea nu vor coborî în general sub 18-22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.

Temperaturi maxime apropiate de recordurile absolute ale perioadei se vor înregistra pe arii restrânse și în restul Transilvaniei, dar temperaturile minime vor fi mai coborâte decât valorile extreme.

Zona de NV a țării este sub cod roșu pentru temperaturi extreme. În zonele joase din județele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud se vor înregistra temperaturi maxime extreme, ce vor atinge și depăși recordurile absolute ale perioadei. Acestea se vor situa în jurul valorilor de 38-39 de grade în județele Arad, Bihor și Satu Mare, iar în Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud vor fi 36-37 de grade. Pe parcursul nopților temperaturile se vor menține ridicate și doar în orele dimineților se vor înregistra valori în general de 20-24 de grade.

CELE MAI POPULARE