18.1 C
Suceava
luni, septembrie 25, 2023
AcasăLocalTraseele turistice montane din județul Suceava vor fi pregătite pentru sezonul de...

Traseele turistice montane din județul Suceava vor fi pregătite pentru sezonul de vară

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a anunțat că în urma unei analize a activității Serviciului Public Județean Salvamont au fost stabilite o serie de acțiuni în vederea pregătirii sezonului de vară, dar și pentru pregătirea traseelor turistice montane pentru perioada iernii.

Serviciul Salvamont și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică vor amenaja și marca noi trasee turistice, care vor putea fi parcurse atât pedestru cât și cu bicicletele.

Barbă a subliniat: „Vom avea și trasee noi în discuție, și anume cele legate de Via Mariae, care vor putea fi parcurse și pe jos și cu bicicleta. Vrem ca aceste trasee să fie finalizate până la jumătatea lunii iulie, astfel încât pelerinii care vor veni în 15 august la Putna și Cacica să le poată utiliza.”

Pe lângă preocupările cu privire la dezvoltarea traseelor și îmbunătățirea infrastructurii Salvamontului, foarte importantă este considerată dezvoltarea resursei umane cu care să acționeze acest serviciu. „Este un domeniu în care este nevoie de timp pentru formarea și acreditarea de voluntari, astfel că, în perioada următoare, vom iniția o serie de demersuri pentru specializarea resursei umane. Înainte de a lua decizii în acest domeniu vom discuta aplicat cu voluntarii din județ, să vedem cum putem valorifica experiența lor, inclusiv a celor de la Vatra Dornei, cum putem atrage și forma noi voluntari”, a adăugat vicepreședintele CJ.

CELE MAI POPULARE