1.6 C
Suceava
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocalUn consilier local propune o zi pe lună cu călătorii gratuite în...

Un consilier local propune o zi pe lună cu călătorii gratuite în autobuzele TPL Suceava

Autobuzele electrice TPL Suceava ar putea circula gratuit o dată pe luna, dacă inițiativa consilierului local PNL Suceava, Ovidiu-Paul Hrițcu, va deveni realitate.

Măsura ar avea scopul de a încuraja sucevenii să își lase  mașinile acasă. Consilierul liberal, membru în Adunarea Generală a Acționarilor de la TPL, a declarat la Radio Top Suceava: „Eu circul cu autobuzele electrice, iar acestea oferă tot confortul necesar. Îmi doresc o acțiune de tipul «Vinerea verde», prin care o dată pe lună, într-o zi de vineri, să se acorde gratuitate la deplasările cu autobuzele electrice. Măsura are și menirea de a descongestiona traficul, care, după cum foarte bine se știe, este supraaglomerat.”

Hrițcu a adăgat că speră ca 15 autobuze electrice de mari dimensiuni, achiziționate prin intermediul Ministerului Dezvoltării, să se adauge cât mai curând flotei de 47 de autobuze ale TPL Suceava. Atunci se vor putea introduce sensurile unice în municipiu, autobuzele TPL având rezervată o bandă specială, urmând a se deplasa mai rapid în trafic.

CELE MAI POPULARE