17.9 C
Suceava
luni, iulie 22, 2024
AcasăLocalUn nou pas important pentru îmbunătățirea calității actului medical la Spitalul Clinic...

Un nou pas important pentru îmbunătățirea calității actului medical la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava

În cadrul eforturilor de modernizare și îmbunătățire a serviciilor medicale, Consiliul Județean Suceava și Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava se alătură pentru un proiect vital – dotarea și renovarea Cabinetului de Planificare Familială.

Finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 12 – Sănătate, Investiția 1 – Dezvoltarea infrastructurii medicale pre-spitalicești, investiția specifică 11.5 – Cabinete de planificare familială, proiectul are o valoare totală de 65.845,31 lei cu TVA, din care 10.513,11 lei reprezintă valoarea TVA. Valoarea estimată a echipamentelor și dotărilor achiziționate de către Ministerul Sănătății pentru noul cabinet este de 327.212,11 lei cu TVA, din care 52.243,95 lei valoarea TVA.

Perioada de implementare a proiectului se întinde între 24 februarie 2024 și 30 noiembrie 2025, fiind orientat către îmbunătățirea calității actului medical oferit cetățenilor prin dotarea și renovarea Cabinetului de Planificare Familială din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”.

Printre principalele activități ale proiectului se numără lucrările de renovare și amenajare a cabinetului pentru a se încadra în normele igienico-sanitare, dotarea cu mobilier specific (dulapuri, corpuri suspendate, birouri, scaune, biblioteci), precum și achiziția de echipamente și dotări necesare, cu scopul de a moderniza cabinetul. De asemenea, proiectul include participarea la campanii de educație pentru sănătate organizate de Ministerul Sănătății, precum și la cursuri de perfecționare a cunoștințelor destinate personalului medical angajat în cabinet.

Acest proiect reprezintă un pas important către îmbunătățirea accesului la servicii medicale de calitate, contribuind la creșterea standardelor de igienă și confort pentru pacienți, precum și la modernizarea echipamentelor și a infrastructurii medicale. Este un demers esențial în direcția asigurării unei asistențe medicale eficiente și adecvate pentru comunitatea locală.

CELE MAI POPULARE