18.6 C
Suceava
sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăLocalUSV: start MILSET Expo Sciences Europe

USV: start MILSET Expo Sciences Europe

Universitatea ”Stefan cel Mare”, Suceava

Am dat startul expoziției internaționale de știință și inventică pentru tineret MILSET Expo Sciences Europe, manifestare ce reunește peste 100 de tineri, selectați din țări de pe 4 continente.
Expoziția se desfășoară pentru prima dată în România și este organizată de MILSET Europe și MILSET Romania, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Societatea Științifică „Cygnus” și Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava.
Țările care vor fi reprezentate în aceste zile la Suceava sunt: Algeria, Belgia, Bulgaria, Elveția, Franța, Italia, Coreea de Sud, Luxemburg, Mexic, Nepal, Olanda, Polonia, San Marino, Slovacia, Slovenia, Spania, Tunisia, Turcia, Ucraina și, bineînțeles, România.
Programul manifestărilor cuprinde: expoziții de proiecte ale elevilor, prezentări pe teme științifice, workshopuri și ateliere, prezentări ale unor cercetători internaționali și ale unor firme, vizite științifice și culturale în Municipiul Suceava și în județul Suceava, seri culturale românești și internaționale, concursuri pe teme științifice.
Evenimentul se va încheia sâmbătă, 30 iulie.

CELE MAI POPULARE