18.1 C
Suceava
luni, septembrie 25, 2023
AcasăNaționalVaccinul anti-COVID ar putea să nu mai fie gratuit

Vaccinul anti-COVID ar putea să nu mai fie gratuit

Președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a anunțat ca în viitor ar putea fi folosit modelul vaccinului antigripal și în cazul vaccinului anti-COVID-19, iar unii români ar putea să plătească pentru el.

În cadrul unor declarații de presă, Ludovic Orban a spus: „Noi organizăm vaccinare gratuită, statul suportă toate costurile de vaccinare. E o situaţie excepţională, dar aş spune că mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la o imunizare de grup, dar apoi s-ar putea merge pe sistemul de la vaccinarea de gripă. Numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit, celelalte categorii de persoane vor trebui să plătească, e vorba de sănătatea fiecăruia. Asta se va întâmpla într-un viitor…”

Prețul vaccinului diferă în funcție de producător. Dacă Astra Zeneca a estimat un cost de 3-4 dolari, Pfizer-BioNTech a anunțat anterior că o doză de vaccin costă aproximativ 20 de dolari. În luna august a anului trecut, reprezentanți ai Moderna anunțau că o doză ar costa între 32 și 37 de dolari.

CELE MAI POPULARE