1.2 C
Suceava
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNaționalValeriu Gheorghiță: "Cu 100 de euro îşi cumpără riscul de a se...

Valeriu Gheorghiță: „Cu 100 de euro îşi cumpără riscul de a se îmbolnăvi, riscul de a ajunge în Terapie Intensivă şi chiar şi riscul de a deceda”

Mai mulți pacienți cu forme severe de COVID-19 au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, deși dețineau certificate de vaccinare. O anchetă Digi24 a dezvăluit existența unei rețele de falsificatori de vaccinare. Despre cei care își cumpără certificatul de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a făcut declarații duminică seară, la Digi24.

„Oamenii uită faptul că dând aceşti bani, practic cu 100 de euro îşi cumpără riscul de a se îmbolnăvi, riscul de a ajunge în Terapie Intensivă şi chiar şi riscul de a deceda. Pentru că cei care solicită astfel de certificate false de vaccinare sunt tocmai cei care nu cred în beneficiile vaccinări, sunt tocmai cei care au cea mai mare probabilitate să nu respecte măsurile de prevenţie, care ignoră complet recomandările medicale, autorităţile şi pot să spun că sunt chiar un pericol pentru cei din jurul lor tocmai pentru că ei au un comportament la risc, riscă să se infecteze şi la rândul lor să îi contamineze pe cei din jur”, a afirmat  Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

„Atât personalul medical care primeşte astfel de solicitări cred că trebuie să anunţe autorităţile, în special poliţia pentru aceste tentative de fals şi uz de fals, de instigare la fals şi uz de fals pentru că oamenii nu înţeleg de fapt beneficiile vaccinări şi nu percep realitatea în care noi ne aflăm. Suntem în plină pandemie, la peste o mie de cazuri în fiecare zi”, a mai transmis Valeriu Gheorghiţă.

CELE MAI POPULARE