19 C
Suceava
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăLocalVicepreședinte CJ Suceava: Bucovina, prezență remarcabilă la Târgul de Turism al României...

Vicepreședinte CJ Suceava: Bucovina, prezență remarcabilă la Târgul de Turism al României Romexpo, 23-26 februarie 2023

Vicepreședinte CJ Suceava, Niculai Barbă
Bucovina, prezență remarcabilă la Târgul de Turism al României Romexpo, 23-26 februarie 2023
La această ediție, noutatea a reprezentat-o promovarea evenimentelor cultural-turistice incluse în calendarul Anului Ciprian Porumbescu.
Astfel, ne-au fost alături în aceste zile personalități de marcă din țară și străinătate.
Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost gazda pentru cei care au vizitat standul Bucovinei în cadrul evenimentului care a avut loc la deschiderea Târgului. Ministrul Constantin Cadariu a fost prezent împreună cu echipa sa de la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.
Formatul participării la evenimente de promovare, devenit deja unul consacrat, a reunit în standul Bucovinei reprezentanți de la primării și asociații din toate zonele județului Suceava.
Astfel, au fost prezenți Primăria Municipiului Suceava, Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc, Primăria Municipiului Vatra Dornei, Primăria Orașului Gura Humorului, Primăria Comunei Ciocănești, meșterul popular Luminița Niculiță, Asociația de Ecoturism Țara Dornelor, Ansamblul Flori de Bucovina din Sadova, Agenția de Turism Bucovina Travel din Vatra Dornei, Asociația Produs în Bucovina, reprezentanți ai Ansamblului Artistic Profesionist Ciprian Porumbescu, care au asigurat suportul artistic, Balada lui Ciprian Porumbescu fiind atracția vizitatorilor.
Au fost promovate destinațiile turistice cu accent pe OMD-urile locale și Programele din acest an, printre care Paştele în Bucovina cu Festivalul Ouălor Încondeiate de la Ciocănești, Programul Ștefanian, Programul Ai verde în Bucovina, Festivalul de Artă Medievală Ștefan cel Mare din Cetatea Sucevei, Festivalului Păstrăvului de la Ciocănești, Nunta în Bucovina, Pelerin în Bucovina.
Bucovina se află pe podium în orice clasament care se face în turism. La acest Târg, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a primit premiul acordat de FIJET în cadrul Galei Destinația Anului.
Pe lângă promovare, Consiliul Județean Suceava acordă o atenție deosebită dezvoltării și modernizării infrastructurii pentru dezvoltarea turismului. In acest sens sunt accesate toate sursele de finanțare posibile, de la cele locale la cele cu fonduri europene, inclusiv prin PNRR. Nu există program pe care să nu depunem proiecte. De la CJ Suceava sunt alocate fonduri pentru Cetatea de Scaun a Sucevei, drumurile de la Stupca și Izvoarele Sucevei spre Șipote, iar prin PNRR județul Suceava a obținut finanțare pe Rutele cultural – turistice, restaurare și promovare pentru mănăstiri, biserici de lemn și sate tradiționale, precum și pentru gastronomia tradițională.
O concluzie pe care o putem exprima la finalul acestui Târg, având în vedere și interesul manifestat de toți cei care ne-au vizitat standul, este că Bucovina confirmă a fi deosebit de atractivă în orice perioadă a anului, astfel că pentru Bucovina nu mai putem vorbi de extrasezon. Ca urmare, le-am recomandat tuturor să-și facă rezervări din timp.

CELE MAI POPULARE