16.2 C
Suceava
joi, iulie 25, 2024
AcasăLocalVicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă invită sucevenii până în 27 iunie în...

Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă invită sucevenii până în 27 iunie în „Suceava reală”

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a prezentat vineri, 18 iunie, la  deschiderea evenimentului „De Sânziene, la Suceava” proiectul- pilot „Turist în Suceava” prin care i-a invitat pe suceveni dar și pe turiști la două tururi tematice: Suceava Medievală și Suceava-Multietnică și toatea acestea până în 27 iunie.

”Vrem să aducem pentru fiecare obiectiv de pe acest traseu ceva deosebit, povestea a ceea ce a fost, evoluția și a ceea ce este acuma și în felul acesta să atragem, nu numai vizitatorii, ci și sucevenii”, a precizat vicepreședintele CJ Suceava.

Plecările în cele două tururi sunt programate de la ora 14:00 și de la ora 17:00 astfel încât pot fi parcurse într-o zi ambele trasee alături de ghizi angajați ai Consiliului Județean cărora li se pot alătura sucevenii ce cunosc trecutul orașului între care și caricaturistul Mihai Pânzaru-PIM.

Timp de două săptămâni, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor vor fi prezenți în jur de 30 de meșteri populari din județul Suceava, fiecare reprezentând meșteșugurile populare: încondeierea ouălor, prelucrarea pieilor prelucrarea lutului, industria casnică textilă și obiecte de port popular, , ori prelucrarea lemnului, din zona Bucovinei. Expozițiile meșterilor populari sunt cu vânzare.

 

CELE MAI POPULARE