1.2 C
Suceava
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNaționalVIDEO: Accident feroviar grav în Călimănești, Vâlcea

VIDEO: Accident feroviar grav în Călimănești, Vâlcea

7 persoane au fost rănite după ce un tren de călători a doborât doi stâlpi de curent electric.

„Salvatorii din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați în această dimineață în jurul orei 09:00 pentru acordarea de îngrijiri medicale mai multor persoane în urma producerii unui accident feroviar.

Accidentul s-a petrecut în localitatea Călimănești, la ieșire spre Sibiu, în stația CFR Păușa, unde un tren de persoane a agățat un stâlp care fusese lovit în prealabil de un autocamion.

În cădere, stâlpul fiind rețeaua de electricitate a angrenat cu el în cădere alți doi stâlpi. În momentul trecerii trenului se efectuau cercetări pentru primul accident, astfel că în zonă se aflau mai multe persoane care lucrau la restabilirea stării de normalitate.

Trenul și-a continuat deplasarea, însă, în cădere, stâlpii au lovit 7 persoane. L fața locului s-au deplasat 3 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță și SMURD și o autospecială de stingere din cadrul ISU Vâlcea.

S-a luat măsura izolării zonei, a restricționării accesului în zonă a persoanelor neautorizate după care s-a trecut la acordarea de îngrijiri medicale persoanelor rănite”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Ion Cătălin Popescu.

Din cei 7 răniți, 3 sunt în stare gravă, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea.

CELE MAI POPULARE