8.9 C
Suceava
miercuri, februarie 28, 2024
AcasăNaționalVine Guvernul cu taxa de solidaritate ? Opinia PNL

Vine Guvernul cu taxa de solidaritate ? Opinia PNL

 

PNL a declarat deja că nu vor fi taxe noi în acest an și consideră că taxa de solidaritate nu este oportună. Taxa de solidaritate va împinge companiile la transferul impactului financiar asupra prețurilor produselor sau serviciilor lor, urmând ca populația să fie cea care va suporta costurile reale ale acestei taxe. Ne aflăm deja într-o perioadă în care inflația este în creștere, iar atenția guvernului trebuie să fie îndreptată spre temperarea efectelor inflației

Taxarea suplimentară a companiilor va lovi în activitatea pe care o desfășoară, pentru că ulterior, aceste firme pot crește costurile de producție sau pot reduce din locurile de muncă. PNL este un apărător ferm al mediului de afaceri, pentru că mediul de afaceri este cel care  poate genera o creștere economică sănătoasă, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată când PNL a fost la guvernare.

Este prematur să vorbim despre posibile modificări fiscale până nu avem un acord în coaliție pe aceste măsuri.  Premierul PNL Nicolae Ciucă  a spus că nu vom avea taxe noi introduse anul acesta și nu renunțăm la cota unică de impozitare. PNL vede economia și mediul de afaceri drept sursa vitală a întregii societăți, pe care trebuie să o încurajăm, să o stimulăm, să o protejăm cât mai mult.

CELE MAI POPULARE