10.8 C
Suceava
luni, octombrie 2, 2023
AcasăZi liberă pentru cei care se vaccinează

Zi liberă pentru cei care se vaccinează

Ieri, joi, 29 iulie, a intrat în vigoare Legea 221/2021, potrivit căreia angajații care aleg să se vaccineze beneficiază, la cerere, de o zi liberă plătită în ziua în care li se administrează fiecare dintre dozele de vaccin împotriva COVID-19. Prevederile se aplică atât angajaților din sistemul public cât și celor din privat, cu excepția angajaților vaccinați la locul de muncă prin grija angajatorului.

Elevii, studenții și cadrele militare vor beneficia de asemenea de câte o zi de scutire/ permisie pentru fiecare doză de vaccin efectuată.

Poate solicita ziua liberă și unul dintre părinți sau reprezentantul legal al copilului cu vârsta de până la 18 ani, precum și al persoanei cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani, în ziua vaccinării copilului, respectiv a persoanei cu dizabilități.

Ziua liberă pentru vaccinare este o nouă măsură care încurajează imunizarea prin vaccin și astfel depășirea pandemiei și care înlătură impedimente, în decizia de vaccinare, ce țin de gestionarea timpului într-o zi de muncă/școală.

CELE MAI POPULARE