19.8 C
Suceava
duminică, iulie 21, 2024
AcasăUltimă oră”Ziua Românilor de Pretutindeni” este sărbătorită, începând cu anul 2015, în ultima...

”Ziua Românilor de Pretutindeni” este sărbătorită, începând cu anul 2015, în ultima duminică a lunii mai.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, din cadrul Guvernului României, a organizat, în parteneriat instituțional, o serie de evenimente dedicate “Zilei Românilor de Pretutindeni”, ce s-au desfășurat sub denumirea “Ziua Românilor de Pretutindeni – Festivalul AICI – ACOLO”, în perioada 25–28 mai 2023, la București. La eveniment au participat reprezentanți ai comunităților istorice și ai diasporei de mobilitate, precum și reprezentanți ai instituțiilor publice și ai mediului asociativ românesc.
Cea mai importantă zi a evenimentelor a fost sâmbătă, 27 mai 2023, la Palatul Parlamentului, unde au expus și meșteri populari din județul Suceava, colaboratori ai Centrului Cultural ”Bucvoina”, Cazac Ana – Gura Humorului, cu măști populare, Torac Elena – Brodina, încondeierea ouălor și Paul Torac – Brodina, cu o colecție de costume populare.
Au fost prezente și ansambluri folclorice din toată țara, care au reprezentat expresia implicării și a solidarității în sprijinirea românilor de pretutindeni.
”Ziua Românilor de Pretutindeni” este sărbătorită, începând cu anul 2015, în ultima duminică a lunii mai.

CELE MAI POPULARE